Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

20. 11. 2011 23:31
... vaše povolání se dají vyčíst i z textu...

... k medicíně i k teologii patří dávka politické naivity více než blondýnkvská, a jako státní zaměstnanec berete peníze jako něco, co přichází shora...

... erozóna nekrachuje proto, že realisté říkají že krachuje, nebo že češi skáčou, eurozóna krachuje proto, že nerespektuje realitu... to, že relativně chudí slováci musejí přispívat daleko bohtším zemím vás asi taky nezajímá, protože peníze si přece můžou natisknout, že?

... možná že vám jako lékaři přijde normální léčit nemoc tím že se maskují symptomy a tvrdí se, že vlastně o žádnou nemoc nejde -  ale asi je vám jako lékaři taky jasné, jak asi taková léčba dopadne...

Rv

1 0
možnosti
LC

jáša

20. 11. 2011 22:46
I když z jiných důvodů

tak ja s Vámi souhlasím. V současnosti probíhá celosvětová krize ekonomiky, financi, společenská , v brzku dojde i na surovinové zdroje a jako možná řešení krize  a všech ostatních problemů budou vzájemné konflikty mezi různými ekonomickými uskupeními. Státy, které zůstanou osamocené, budou snadnou kořístí kohokoliv, kdo bude málo silnější a bude součásti silného uskupení států. Proto si nemýslím, že máme zůstat tkzv.samostatní, radějí budu patřít  k EU s častečně omezenými pravomocemí , než snadná koříst někoho. Náš pan profesor je proti účastí v EU ze svých osobních důvodů a skutečná ochrana a bezpečnost naší země je mu celkem fuk. Měli bychom myslet poněkud dopředu a o svojí bezpečnost se zajimát v dlouhodobém horizontu a ne být pokažde překvapení a vyděšení ze vzniklé situace, kterou jsme jakoby nečekali , a pak máme pořád pocit , že nás někdo zradil. Zpravidla je to tím, že se chováme nejednotně , absolutně nic a nikoho nerespektujeme a pak se nám to vratí jako bumerank.

0 0
možnosti
V

VašekIV

20. 11. 2011 23:04
Re: I když z jiných důvodů

závidím Vám Váš optimizmus. Vsadím boty, že se v případě konfliktu na nás každej vyignoruje jak na placatej šutr, Ať už budeme, nebo nebudeme, patřit k nějakému uskupení či nikoliv. Historia magistra vitae. Na tom nic nezměníte ani svým zbožným přáním.

0 0
možnosti
V

VašekIV

20. 11. 2011 19:26
Vážený pane, problém je úplně jinde!

Z jednoho socializmu (rozuměj direktivizmu) jsme vylezli a do druhého jsme vlezli. EU je řízena nevolenými uzurpátory moci, kteří jsou naprosto bohorovni a snaží se udělat z nás nesvobodné otroky. Vůbec by mně nevadilo, že většina zákonů nám je oktojována z Brusele. Vadí mi ale, že se jedná o naprosé hovadiny ( rozdávání cikánům na stavbách krémy na opalování, měření zahnutosti banánů,  zákazy prodeje žárovek, mýchání bioproduktů do pohonných hmot, podpora fotovoltaiky, zpracováváná návrhů jak integrovat cikány do většinové společnosti ( oni totiž o integraci nestojí) a v neposlední řadě i ta měnová unie. Je vidět podle názorů, že vám chybí základy ekonomického vzdělání. Tak bych mohl pokračovat až do rána. Chápu, že se jako nábožensky vzdělaný člověk snažíte ve všech lidech vidět bratry - snaha krásná, ale marná. Hezký den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2030x
Dětský lékař, teolog, bioetik.
Akademický pracovník Ústavu etiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze.
Věnuje se etickému poradenství v medicíně a v sociálních službách (http://jaromir-matejek.webnode.cz/).